vrijdag 29 augustus 2014

Chocolade Tiramisu Cake uitdaging # 11 ~ G.B.B.O. 2014



Chocolade Tiramisu Cake                       Uitdaging:  # 11 ~ G.B.B.O  2014

De uitdaging was:  Bak een Mary Berry Tiramisu Cake. Ik heb er alleen wat cacao poeder bijgedaan, dus is het een chocolade cake geworden.  Het was een moeilijke cake om te maken! Dus een echte uitdaging!

Prep: 1 uur    Bakken: 10-12 minuten plus 1 uur bereiden en  afkoelen erbij. 
Aantal personen: 10-12



Boodschappen:

50 gr boter
4 grote eieren
140 gr fijne kristal suiker
1 theelepel vanille extract
100 gr patent bloem
25 gr cacao (Blooker Amsterdam)
1/2 theelepel bakpoeder (Dr. Oetker)

Voor de vulling:

1 eetlepel rietsuiker
75 ml warme espresso of sterke koffie
4 grote eierdooiers  (het wit hoeft niet bewaard)
75 gr fijne kristal suiker
125 ml Marsala

200 gr witte chocolade waarvan de helft in stukjes gehakt en de rest geschaafd
500 gr pot Mascarpone
200 gr donkere geschaafde chocolade
1 eetlepel cacao


* Voor de 2 cakes verwarmen we de oven voor tot 180C. We beleggen de 20cm vierkante bakvormen met bakpapier als we ze hebben ingespoten met baukje bakspray. We smelten de 50 gr boter en zetten het weg. Doe de eieren, suiker en vanille  in een grote kom en mixen het electrisch voor zeker 8 minuten totdat het bleek, dik en verdriedubbeld is in volume.

* We zeven de bloem, cacoa, bakpoeder en een mespuntje zout over het eiermengsel en roeren het voorzichtig samen tot een geheel. Giet de afgekoelde boter aan de zijkant van de kom en voeg het voorzichtig samen totdat het volledig is gecombineerd. Verdeel het beslag over de 2 bakvormen. Bak ze voor 10-12 minute totdat je cake tester er schoon uitkomt. Laat de cakes even in de vorm zelf afkoelen voordat je ze complete laat afkoelen op je cakerooster.

* In de tussentijd maken we de vulling.  Doe de suiker in de koffie en zet weg. Doe de eierdooiers, suiker en Marsala in een hitte bestendige kom en zet dit op een pan met kokend water dat langzaam bubbelt. Mix dit electrisch voor tenminste 5 minuten  totdat het dik is en verdriedubbeld is in volume.
Wees er zeker van dat het dik is. Haal het dan van het vuur en zet de kom op je aanrecht en blijf mixen totdat het is afgekoeld.

* Smelt de in stukjes gehakte witte chocolade in de magnetron op een lage stand en laat ietsje afkoelen. In de tussentijd mixen we de Mascarpone totdat het smeuïg is. Dit voegen we voorzichtig samen met het eiermengsel en de gekoelde witte chocolade.

* Snijdt de afgekoelde cakes horizontaal doormidden. Ik gebruik hier een Zenker cakesnijder voor. Pas op dat je cakes niet  zitten vastgeplakt aan je cake rooster.
Leg 1 laag in je 20 cm vierkante bakvorm. Borstel voorzichtig met de koffiesiroop die je had weggezet. Beleg het nu met 3 eetelepels mascarpone mengsel. Bestrooi met 1 eetlepel geraspte donkere chocolade. Herhaal dit proces tot je de 4e laag erop hebt gelegd. Nog geen mascarpone laag erop doen maar met plastic folie bedekken en zeker 2 uur wegzetten in de koelkast.  Zo ook het Mascarpone mengsel.




* Haal de gestapelde cake uit de cakevorm en zet hem op een mooie serveer schaal of plateau. Doe er nu de overgebleven mascarpone mix overheen. Mix de overgebleven donkere chocolade met de geschaafde witte chocolade en druk dit voorzichtig aan de zijkanten. (als je wilt). Bepoeder de bovenkant met cacao poeder  (gebruik hier een thee zeefje voor) en/of met chocolade versiersels.


                                                              "Veel Bakplezier"




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...