dinsdag 8 juli 2014

Appel en Kaneel Cake uit Delaware


Appel en Kaneel Cake uit Delaware

Ofwel: Egel Cake

Neem de tijd voor deze cake!


Boodschappen:

3 appels (m) Goudreinette/Braeburn)
3 eetlepels bruine suiker
1 theelepel gemalen kaneel


200 gr fijne Kristal suiker
150 gr zachte ongezouten boter
4 eieren (kamer temperatuur)
1 theelepel vanilla extract

250 gr patent bloem
1/8 theelepel zout


* Combineer je geschilde, en in Maantjes van ongeveer 0.5 cm gesneden appels, en de kaneel en de suiker in een kom. Even mengen en een uurtje wegzetten.

* Spray (Baukje)en beleg je cake blik met bakpapier. Verwarm je oven voor tot 150C. Ja echt, 150 C.

* In een andere kom mixen we de zachte boter met de 200gr suiker totdat het goed is gecombineerd. Doe nu 1 voor 1 je eieren erbij en mix goed na elke toevoeging.
Doe de vanilla extract erbij.

* In een andere kom mengen we de bloem met het zout en voegen dit langzaam toe aan het eiermengsel. Doe dit mengsel nu in je cakeblik.

* Steek je appelmaantjes nu rechtop in je cakemengsel. Zet ze gezellig naast en dicht bijelkaar.

* Bak het geheel nu af in je voorverwarmde oven. Anderhalf uur- tot 1 uur en 45 minuten. Totdat je caketester er schoon uitkomt. Het is een vrij bleke cake dus niet te donker  laten worden. Het mengsel zal niet rijzen en is wat dikkig, dus niet bang zijn dat het niet lukt.
Zet de cake na 10 minuten koelen in je cakeblik op je cake rooster om verder af te koelen.

* Serveer er slagroom bij, mmmmmmmmmm

* Deze cake staat al in het Engels op deze BLOG: " Golden & Delicious" Apple Cake with Cinnamon, voor als je nog meer foto's wilt zien. Deze titel gewoon op Google intypen.

* Uitprinten, bakken en een foto maken!


                                                        "Veel Bakplezier"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...