dinsdag 8 juli 2014

Pecan Noten Pie uit Texas






Pecan Noten Pie uit Texas


6-8 personen
prep: 25 min.
Baktijd: 45 mins. + koelen



Boodschappen:

Voor de bodem:

95 gr patent bloem
1/4 teaspoon salt
75 gr boter
3 eetlepels koud water


Vulling:

160 gr gehakte Pecan Noten ( Bijna 2 bakjes geroosterde ongezouten bij AH)
300 gr stroop, lichte. Als je het kan krijgen: Maple of Golden Syrup
3 eieren (L)
104  gr fijne kristal suiker
1 en een halve theelepel vanilla extract
snufje zout


* In een kom combineren we de bloem en het zout, en doen we de boter er bij totdat het kruimelig is. Gebruik hiervoor een vork. Doe nu langzaam het water erbij totdat het een bal wordt.

* Dit rollen we uit op een met bloem bestoven ondergrond, en een met bloem bestoven deegroller,  totdat het de 23cm ronde vlaaivorm beslaat en vouwen het mooi in de vlaaivorm.  Met een vork prikken we een paar nette gaatjes in de bodem. Niet te diep! Besprenkel met de gehakte pecan noten.

* Verwarm je oven voor tot 180C.

* In een andere kom mengen en mixen we de siroop, eieren, suiker, vanilla en zout totdat het goed is gecombineerd.  Giet dit over de pecan noten in de vorm.

* Zet het geheel op een ovenplaatje om lekkage te voorkomen en zet het in je voorverwarmde oven. Bak de Pie in 40-45 minuten af  of totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat het geheel afkoelen op je cake rooster.






                                                           "Veel Bakplezier"!!!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...