maandag 7 juli 2014

Fram-bos-beien Pie uit Wisconsin



Fram-bos-beien Pie uit Wisconsin



Boodschappen:

240 gr patent bloem
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
225 gr boter
60 ml koud water

1 goudreneitte , geschild en in dobbelesteentjes
100 gr frambozen
150 gr blauwe bessen
100 gr aardbeien
200 gr suiker
en voor de liefhebbers (wat ik niet ben: 150 gr rabarber in stukjes)
100 gr patent bloem
1 eetlepel citroensap


* Doe de bloem, zout en suiker bijelkaar in een kom. Snijdt de boter er doorheen totdat het mengsel op grove kruimels gaat lijken. Doe het water er langzaam bij, gebruik een vork totdat zich een bal vormt. Dek af en zet het minstens een uur in de ijskast.

* Verhit je oven tot 200C. Op een bebloemde ondergrond rollen we de helft van het deeg uit zodat het past in je 23cm wijde vlaaivorm.  Leg het erin en druk je randjes omhoog.

* In een grote kom doen we de ingrediénten voor de vulling. Dit mengsel doen we nu in je gereedstaande vlaaivorm. Van het overgebleven deeg maken we zo goed als het kan een raster dat we gebruiken om de vulling mee te bedekken. Werk de randjes netjes af. Op de foto kun je zien dat er wat is misgegaan. Werk niet te lang met het deeg, daar wordt het "moe"van.

* We bakken de Pie nu 20 minuten in de voorverwarmde oven. Daarna zetten we de oven op 180C en bakken het nog 40-45 minuten verder, totdat de korst mooi goudbruin is en de vulling bubbelt. Sprinkel er zodra de pie uit de oven komt met wat suiker.

* Laat het afkoelen op je cake rooster en serveer met slagroom. Deze Pie heet in het Engels: Bumbleberry Pie.

                                                               "Veel Bakplezier"!!!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...