zaterdag 26 juli 2014

Pindakaas Cupcakes uit Indiana



Pindakaas Cupcakes uit Indiana


18 cupcakes (als het goed is)
Prep: 20 minuten
Bakken: 20 minuten + afkoelen en daarna decoreren



Boodschappen:

75 gr   zachte boter
75 gr   pindakaas (de gewone) (AH)
275 gr licht bruine suiker
1 ei
1 theelepel vanille extract

190 gr patent bloem
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baksoda
1/4 theelepel gemalen kaneel
180 ml magere of gewone melk



Voor de decoratie:

75 gr pindakaas
240 gr poedersuiker ( Bijna 1 bus)
2 theelepels honing
1 theelepel vanilla extract
3 tot 4 eetlepels melk.

Chocopinda's, zilveren balletjes, etc.


* In een kom mengen we de boter, pindakaas en de bruine suiker tot het een geheel is. Dan doen we het ei erbij en de vanille. Nu combineren we de droge ingrediënten en voegen dit om en om met de melk toe aan het pindakaas mengsel.

* Verwarm je oven voor tot 180C.

* Met een afgestreken ijs-schep (met veer) lepelen we dit 2/3 vol in gewone papieren cupcake vormpjes.
Dit bakken we nu in 18-22 minuten af totdat je cake-tester (satéprikkertje) er schoon uitkomt. Laat ze ongeveer 10 minuten in je muffin vorm en zet ze dan op je cake rooster om verder af te koelen.

* Voor de decoratie mengen we de pindakaas en de suiker met de vanille en daarna mixen we de honing erdoor. Dan voorzichtig net zolang melk erbij gieten totdat het een mooie consistencie heeft. Vul hiermee de spuitzak of smeer het er met een paletmes op je cupcakes.

* Versier naar hartelust.



                                                   "Veel Bakplezier"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...