vrijdag 18 juli 2014
Perziken Cobbler uit Colorado
Perziken Cobbler uit Colorado
Deze cobbler kan ook met ander fruit, maar met (verse) Perziken is ie het lekkerst!
Boodschappen:
4-5 verse geschilde, in maantjes gesneden perziken
150 gr suiker
10 gr patent bloem
1/4 theelepel nootmuskaat
Voor de topping:
150 gr suiker
95 gr patent bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
75 gr koude boter
1 ei, geklopt
Ijs. ( Optioneel)
* In een grote kom combineren we de suiker met de bloem en de nootmuskaat. Doe de perzik maantjes erbij en roer om. Doe dit in een ingevette ovenschaal.
* Verhit je oven voor tot 180C.
* Voor de topping combineren we in een kleinere kom de suiker, bloem, bakpoeder en het zout. Snijdt de boter erdoor, net zolang totdat het op kleine broodkruimels lijkt. ( Ik gebruik hier dan gewoon mijn handen voor). Roer het ei erdoor. en lepel dit over de perziken.
* Bak het nu af in 35-40 minuten totdat het fruit bubbelt en de korst goudbruin is.
* Serveer warm of koud met of zonder ijs, of room.
* Het originele recept van Mrs. Ewing geeft 200 gr suiker aan, elk voor de bodem en de topping, beetje teveel van het goede dunkt mij!
" Veel Bakplezier"
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...
-
Lancashire Courting Cake To show off their baking skills to their fiancé/betrothed (or maybe their future mother in law) girls from ...
-
Vandaag leen ik mijn kookblog even uit aan mijn facebookpage simple ideas big impact. We gaan een patroontje uitleggen. ; Hondsroos! Nodi...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten