dinsdag 8 juli 2014

Perziken, Peer en Bramen Crumble uit Sevenoaks



Perziken, Peer en Bramen  Crumble uit Sevenoaks


Bijeen geraapt wat er nog op de fruitschaal lag.


Boodschappen:

Voor de topping:

60 gr patent bloem
30 gr havermout vlokken
30 gr amandelmeel                             Of als je dit alles niet hebt: 120 gr bloem


60 gr fijne kristalsuiker
60 gr zachte boter



Voor de vruchtenvulling:

2 perziken geschild in schijfjes (mag ook uit blik)
1 peer geschild in schijfjes (mag ook uit blik)
250 gr Bramen (mag ook uit de vriezer) (ontdooid en uitgelekt)

30 gr rietsuiker
30 gr  boter
1/4  theelepel gemalen kaneel
1/4  theelepel vanilla extract

Vanille ijs om er bij te serveren of slagroom (mag ook ongeslagen) Of clotted cream (AH)



* Verwarm je oven voor tot 190C. Doe de bloem met de suiker in een grote kom. Doe de boter erbij en verkruim dit met je vingers in de bloem om een broodkruimeleffect te krijgen.

* In een sauspan smelten we zachtjes de rietsuiker en de boter en doen de vruchten erin. Roer 3 minuten. Doe de kaneel en de vanilla erbij. Roer om en doe de warme vruchten in een oven schaal.

* Sprenkel nu de "broodkruimels" over de vulling. Zet dit in je voorverwarmde oven en bak dit 20-25 minuten totdat de topping goudbruin is.


                                                          "Veel Bakplezier"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...