maandag 28 juli 2014

Klassieke Engelse Madeira Cake






Klassieke Engelse Madeira Cake




Vandaag gaan we een echte Engelse  "Sponge"  Madeira Cake bakken.  Wees er zeker van dat de boter zacht en smeuïg is voordat je de andere ingrediënten erbij doet. De Madeira cake heeft niets met het eiland te maken, maar wel met de likeur die er vroeger (rond 1800) in Engeland bij geserveerd werd.   

                                      "Een glaasje Madeira, my dear"?


Moeilijkheidsgraad: Niet moeilijk
Prep: 10-15 minuten
Baktijd: 30 minuten plus 30-40 minuten


Benodigdheden: Handmixer
18 cm Kaiser springvorm
Baukje bakspray
1 rondje bakpapier op maat afgeknipt.

Boodschappen:

175 gr   zachte boter
175 gr  fijne kristal suiker
225 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr   amandel meel (De Tuinen, Neal's yard/Baking)
3   grote eieren
1   citroen gewassen en daar de rasp van
een dun schilletje van de citroen

Breng de eieren en vooral de boter geruime tijd van te voren op kamer temperatuur


* Verwarm je oven voor tot 180C en spray je bakvorm in. Leg nu het rondje bakpapier erin.

* Doe alle ingrediënten, behalve het schilletje, in een kom en mix goed totdat alles is gecombineerd.  Doe de mix nu in je bakvorm en probeer het zo egaal mogelijk te maken.

* Nu bakken we de cake in onze voorverwarmde oven. Zet je timer op 30 minuten want dan leggen we de citroenschil bovenop je cake.  Voorzichtig want de cake is een beetje wobbelig. Bak het geheel nu  verder af: 30-35 minuten of totdat je caketester er schoon uitkomt.

* Laat de cake zeker 10 minuten in je bakvorm afkoelen. Haal de cake er dan voorzichtig uit, haal het bakpapier er af en laat hem verder op je cake rooster afkoelen.


Weetje:

Als een fruit of gewone cake een beetje een dip in het midden heeft als hij uit de oven komt, plaats het dan ondersteboven op een stuk bakpapier op je cake rooster, laat hem dan zo afkoelen. Als het helemaal niet meer te herstellen is, vul de dip dan met vers fruit  bv. aardbeien of kersen,voordat je serveert. Met een grote lepel slagroom natuurlijk.


                                                           "Veel Bakplezier"





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...