vrijdag 11 juli 2014

Glutenvrije Chocolade Cake van Amandelmeel

 
 
 
 
Glutenvrije Chocolade Cake van Amandelmeel



12 personen ongeveer.



Boodschappen:

175 gr donkere chocolade (puur, in rode wikkel AH)
10 eieren, gescheiden
175 gr fijne kristal suiker
350 gr amandel meel (de tuinen)


* Verwarm je oven voor tot 180C. Beleg de bodem met bakpapier maar vet of spray de vorm niet in!

* Smelt de chocolade "au bain Marie". Zorg ervoor dat het water de kom niet raakt. Roer af en toe. Zet het weg als de chocolade is gesmolten.

* Ondertussen scheiden we de eieren, een grotere schaal voor het eigeel en een schone vetvrije schaal voor de eiwitten. Met de handmixer mixen we de eigeel totdat het crémig en citroengeel is. Langzaam voegen we de suiker toe. Hier doen we de wat afgekoelde chocolade en het amandelmeel aan toe en mengen even goed. Het mengsel is nu dik en grittig.

* In een schone schaal mixen we met schone mixers de eiwitten totdat zich mooie pieken vormen als we de mixers eruit halen.
Roer dit nu stevig maar voorzichtig met een houten lepel door het chocolade mengsel. Zacht, want anders sla je de lucht er weer uit.

* Bak de cake in 1 uur af in je voorverwarmde oven. Als je er met je vinger op drukt moet er een beetje vering in zitten.

* Laat de cake zeker 40 minuten in de cakevorm zelf afkoelen voordat je hem voorzichtig op je cake rooster zet.

* versier de cake met wat slagroom en cacoa poeder, of naar hartelust met nootjes en fruit.

                                      "Veel Bakplezier"!!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...