zaterdag 26 juli 2014

Blauwe Bessen Mascarpone Pie uit Cheektowaga NY



Blauwe Bessen Mascarpone Pie uit Cheektowaga NY



Boodschappen:

115 gr zachte mascarpone of Philadelphia
60 gr   poedersuiker
125 gr geslagen slagroom

Een pie bodem kant en klaar of zelf bakken:

175 gr patent bloem
100 gr boter
1 geklopt ei
1 eetlepel water

Pie Bodem:

* Meng alles in een machine of met de hand, rol het uit op het aanrecht of werkblad licht bestoven met bloem, ter grootte van de pie (23cm) schaal. Leg het er voorzichtig in en druk er een rand in met je duim en wijsvinger.  Prik er met een vork wat gaatjes in. Leg er bakpapier in en vul het met je bak knikkers. Bak het blind in een oven van 180C. Ongeveer 25 minuten. Laat het afkoelen.

Vulling:

135 gr suiker
25 gr maïzena
125 ml water
60 ml citroen sap
250 gr verse of uit de vriezer blauwe bessen

* In een kom mixen we de mascarpone en de poedersuiker totdat het glad is.Vouw er de slagroom in en verspreid het in de piebodem.

* In een sauspan combineren we de suiker, maïzena, water en citroen sap totdat het glad is. Nu voegen we de blauwe bessen toe en brengen het geheel aan de kook op een medium hoog vuur en roeren we voor ongeveer 2 minuten even door, totdat het dik geworden is. Laat dit goed afkoelen.

* Spreid de blauwe bessen massa over de mascarpone in de pievorm en zet het in je ijskast totdat je het gaat serveren.

Voor 6-8 personen. Het verdient geen schoonheidsprijs maar de pie is erg lekker!


                                                    "Veel Bakplezier"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...