zondag 27 juli 2014

Braziliaanse Brigadeiro Cupcakes

 
 
 
 
Braziliaanse Brigadeiro Cupcakes
 
 
Nee, het zijn niet de bonbons gemaakt van gecondenseerde melk maar een beetje de cupcake variant ervan.
 
 
 
Aantal: 12/Prep: 25 min./Baktijd: 20-25 min. + afkoelen.
 
 
 
Boodschappen:
 
 
250 gr zelfrijzend bakmeel
25 gr  cacao poeder (blooker Amsterdam)
2 theelepels bakpoeder
125 gr fijne Kristal suiker
50 gr licht bruine suiker
175 ml melk
2 grote eieren
100 ml zonnebloem olie
75 gr chocolade stukjes ( reep basic AH)
1-2 theelepels vanilla extract
 
1 pak Reuzen hagelslag
2 eetlepels abrikozen jam verwarmen met 1 eetlepel water
 
* Verwarm je oven voor tot 170C. Doe de papieren bakjes in je muffin tray.
* Zeef het bakmeel met de cacoa en het bakpoeder. Roer de suiker erdoor. Doe de rest van de ingrediënten erdoor en mix totdat alles goed is gecombineerd.
* Lepel het beslag met een ijslepel (met veer) in de papieren bakjes.
* Bak ze in 20-25 minuten af, of totdat je cake tester er schoon uitkomt.
* Laat ze 10 minuten in je muffin tray afkoelen. Zet ze dan op je cakerooster om verder af -tekoelen.
* Verwarm de abrikozen jam met het water en smeer met een kwastje de bovenkant van de cupcake in. Zorg dat er geen stukjes abrikoos blijven plakken. Je kunt eventueel de jam even zeven. Doop nu de cupcake in de reuzen hagel of strooi het er overheen. Brigadeiro betekent Brigadier.
 
 
                                            "Muito prazer de cozimento"!!!
 
 
                                                             
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...