maandag 7 juli 2014

Sinaasappel Cheesecake uit Tallahassee



Sinaasappel Cheesecake uit Tallahassee


Boodschappen:

15 digestive koekjes van Verkade
85 gr gesmolten boter
400 gr curd (bv lemon curd) of Philadelphia
de rasp van 3 sinaasappels en de stukjes voor versiering
200 gr mascarpone
100 gr suiker (of poedersuiker)
3 eetlepels melk
184 ml ongeslagen slagroom

* Maak de koekjes een beetje fijn. Je kunt hier een plastic zak en lepel voor gebruiken. Of gewoon even malen met je deegroller.

* Roer er de gesmolten boter doorheen en prak dit plat in je ronde cakevorm (23cm). Zet dit tenminste 30 minuten in je ijskast.

* Doe de curd of de Philadelphia met de rasp van de sinaasappels, mascarpone, suiker en melk in een kom en meng goed met een houten lepel of je mixer.

* Doe de slagroom in een heel schone kom koud uit de ijskast en sla/mix het totdat er mooie pieken zijn. Roer dit door het sinaasappel mengsel.

* Vul de cheesecake bodem uit de ijskast met het sinaasappel mengsel en strijk het een beetje egaal. Versier het nu of later met de segmentjes van de sinaasappel e.d.

* Zet de cheesecake afgedekt weg in de ijskast. Op zijn minst 4 uur maar het liefst een nachtje.


                                                                "Veel Cheesecake plezier"!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...