woensdag 30 juli 2014

Boter Brownies met Kokos




Boter Brownies met Kokos


Vandaag gaan we Brownies bakken en tegelijk onze voorraadpotten eens goed leeg maken en vers opvullen. Dit is een recept waar we niet zuinig met de boter en de suiker zijn dus zoetekauwen sla uw slag!



Boodschappen:

100 gr cacoa poeder (Blooker-Amsterdam)
250 gr ongezouten boter ( 1 heel pakje)
500 gr licht bruine basterd suiker (in 1 pak zit 600 gr.)
4 grote eieren, geklutst
100 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr geraspte kokos ( 1 zakje Conimex is 98gr)

Evt. poedersuiker bij het serveren. Of vanille ijs, met slagroom of kersen.


* Spray je Brownie bakvorm ( Hema) in met Baukje bakspray en bekleed het met bakpapier.

* Doe de boter, suiker en cacao in een grote steelpan en laat het rustig smelten op een zacht vuur terwijl je roert. Als alles is gesmolten en het 1 bruine brij is laat je het iets afkoelen en doe je de geklutste eieren erbij, niet alles tegelijk.  Ondertussen verwarm je je oven voor tot 180C.

* Doe het meel en de kokos erbij en mix goed.  Giet het mengsel in je Brownie bakvorm en bak het geheel in 45 minuten af. Laat het in de vorm  een kwartier afkoelen. De bovenkant is een beetje gebarsten, maar dat hoort zo.


* Doe de brownie ondersteboven op je cake rooster en haal het papier eraf. Laat het nu helemaal goed afkoelen. Pas dan snijden we de brownie in kleine brownies. De binnenkant moet zacht en kleverig zijn.

* Weetje: De eerste Brownies kwamen uit Illinois-Chicago eind 18e begin 19e eeuw.
* Als je er walnoten door doet ipv kokos zijn het Boston Brownies.


                                                          "Veel BrownieBak Plezier"!!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...