Dit recept wil ik je niet onthouden. Het is ronduit zalig en het vlees "valt" van het ribbetje.
Spare Ribs á lá Hawaii uit Orlando
Boodschappen:
1 Grote ui
Spare ribs per persoon zelf uitrekenen (Foto= 2 pers.)
3 geperste knoflook teentjes
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel peper
125 ml water verdeeld
1 blik ananas in hele klein stukjes en siroop bewaard
1/2 flesje chilisaus (hele goedkope)
125 ml licht bruine basterd suiker
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel gewone mosterd
* PLaats de uien in een braadslee. Wrijf de ribs in met de knoflook en de zout en peper. Leg de ribs bovenop de uien. Giet er 60 ml van de 125ml rond de ribbetjes.
Doe er aluminium folie overheen en bak in een voorverwarmde oven 180C. Voor 30 minuten.
*Ondertussen combineren we de laatste 5 ingrediënten met de rest van het water.
* Haal de ovenschaal of braadslee uit de oven en giet het bakvet weg. Giet het ananasmengsel over de ribbetjes. Zet de braadslee nu onbedekt weg in de oven op dezelfde temperatuur voor 1 en 1/2 uur (anderhalf) of totdat het vlees zacht is.
* Serveer met rijst of gebakken aardappeltjes.
"Spare Ribs Ze "!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten