dinsdag 15 juli 2014

Peren Crumble Dessert uit Ontario



Peren Crumble Dessert uit Ontario


Een ouderwets maar heerlijk dessert en makkelijk te maken! Heerlijk met ijs, maar ook met ongeslagen room. Dit is een recept voor Perziken maar ik had nog wat Peren op de schaal liggen die echt op moesten!




Boodschappen:

4 tot 6 peren geschild en in maantjes

Voor de kruimel:
55gr licht bruine suiker
3 eetlepels patent bloem
1 theelepel citroensap
1/2 theelepel citroen rasp
1/2 theelepel gemalen kaneel

Voor de topping:

95 gr patent bloem
200 gr fijne Kristal suiker
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
1 ei, al geklutst
110 gr gesmolten en gekoelde boter
Vanille ijs, optioneel



* Verwarm je oven voor tot 180C. Plaats je peertjes in een oven schaal. Doe de ingrediënten voor de kruimel in een kom en meng dit en strooi het over de peertjes.

* Combineer nu de eerste 5 ingrediënten van de topping in een kom en roer het geklopte eitje er doorheen totdat het op kruimels lijkt. Strooi dit over de kruimels in de ovenschaal. Giet de boter er zo gelijkmatig mogelijk overheen.

* Bak 35-40 minuten of totdat het mooi goudbruin is. Serveer er ijs bij.


                        "Veel Bakplezier: !






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...